Financiële steun aan verenigingen uit de omgeving!

Wie hebben wij gesteund?

Het Toren Ondersteuningfonds is opgericht door Weekblad De Toren om verenigingen in het verschijningsgebied extra financiële mogelijkheden te bieden.

Bij Ons Dagkamp

In zowel 2016 als 2017 heeft het Toren Ondersteunings Fonds een bijdrage uitgekeerd aan “Bij Ons Dagkamp” om mogelijk te maken dat kinderen die om financiële redenen niet op vakantie gaan, tóch te laten genieten van een fijne vakantieweek.

Prijzen Toren Ondersteuningsfonds 2014

Hardenberg Cubs won 2500 euro voor picknickbanken voor het terras bij hun nieuwe clubhuis op het Kruserbrinkpark.

zwemclub De Grunte won 1500 euro voor de aanschaf van Zoomers, ‘kleine’ flippers. De flippers zijn de lange variant en Zoomers zijn de korte variant. Zoomers zijn in principe beter, omdat je meer moeite moet doen om vooruit te komen. Dit bevordert de snelheid en kracht van de beenslag.

Gymvereniging DAMAS won 1000 euro om de sportlessen nuttiger, maar vooral ook leuker te maken om een dubbele mini trampoline aan te schaffen.

Prijzen Toren Ondersteuningsfonds 2013

Sportvereniging Van Alles Wat

Sportvereniging VAW uit Schuinesloot vragen een bijdrage voor verrijdbare spiegels voor streetdance- en zumbalessen voor de leden van 6 tot 23 jaar. Sportvereniging VAW in Schuinesloot  staat voor Van Alles Wat.  De sportvereniging is opgericht op 6 april 1981 en heeft inmiddels zo’n 200 leden. VAW biedt inwoners van Schuinesloot en omgeving de kans aan diverse sporten deel te nemen. Lekker dichtbij en voor een schappelijke prijs. Sportvereniging VAW heeft behalve streetdance en gymnastiek nog meer in huis. Nieuw is de jeugdbadminton vanaf 9 jaar op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. VAW beschikt bovendien over twee damesvolleybalteams, streetdance, Bewegen op Muziek (BOM), seniorenfit en zumba en toont zich daarmee een actieve sportvereniging. Ook tijdens activiteiten als Trefpop, Zomermarkt Slagharen, Trekkertrek en Rommelcross, Koninginnedag en sponsoracties is VAW van de partij. Op maandagavond  worden de streetdance lessen gegeven. Tijdens deze les leer je verschillende dansstijlen van modern tot hip hop. De saamhorigheid, plezier, beweging en ontspanning zijn belangrijke aspecten tijdens de les. Meer informatie over de streetdance of andere sporten kunt u vinden op: www.facebook.com/ sportverenigingvaw Of mail naar: sportvereninigingvaw@hotmail.com.

Muziekvereniging Excelsior Bruchterveld

Muziekvereniging Excelsior uit Bruchterveld wil graag een trombone aanschaffen voor een jeugdig talent. In het orkest hebben zij een getalenteerde jonge trombonespeler die een beter instrument verdient. Echter zo’n instrument kost 3500 euro en dat bedrag hebben ze gewoonweg niet. De vereniging hoopt ook op een bijdrage van  het Prins Bernard Cultuurfonds maar dat zal nooit meer zijn dan 25 procent van de aanschafprijs.  Muziekvereniging Excelsior Bruchterveld is opgericht in 1923 en dat betekent dat dit jaar het 90-jarig jubileum is gevierd. Op 28 juni is hier een jubileumconcert gegeven voor donateurs/sponsoren en oud-leden. Ook werd op 5 april meegedaan aan de Open Nederlandse Kampioenschappen en werd met 83 punten een keurige zevende plaats behaald. Verder is dit jaar volop aandacht besteed aan de film van Bruchterveld, die in 1961 was gemaakt, kwijtgeraakt was en na 30 jaar terug is gevonden. Deze film was gemaakt in opdracht van de muziek en is dit jaar opnieuw vertoond aan de bevolking op 31 mei en 1 juni. Geweldige avonden waarbij ook Excelsior zich van de beste kant kon laten horen. Excelsior bestaat op dit moment uit ruim 50 leden. Het grote orkest bestaat uit 35 leden en het jeugdorkest uit een kleine 20  (enkele leden spelen in jeugd- en groot orkest). Het grote orkest is vorig jaar gepromoveerd van de vijfde naar de vierde divisie. Dit jaar gaat men op 30 november naar het concours in Zutphen en komt men dus uit in de vierde divisie. Als voorbereiding op het concours en de gemeentevlag heeft Excelsior een concert gegeven samen met SDG Ane en de Bazuin Schoonebeek op vrijdag 4 oktober in de gereormeerde kerk te Bergentheim. Op 14 december zal er een groots kerstconcert georganiseerd worden in Het Morgenlicht te Baalder.  Dirigent van het orkest is Gerben Pol uit Zwolle en het jeugdorkest staat onder leiding van Jurgen Wentzel uit Enschede. Excelsior repeteert iedere maandag van 20.00 tot 21.45 uur in dorpshuis De Heujmansbelt te Bruchterveld. Door verbouwing van dorpshuis wordt tot eind dit jaar uitgeweken naar Ons Gebouw te Ebbenbroek.

Jeugdtoneelgroep Kloosterhaar

De Jeugdtoneelgroep Kloosterhaar, is opgezet door Ida Kivits, Jessica de Jong, Alexandra Wind en Ryanne Dam.  Jessica de Jong: “Vanaf dinsdag 17 september zijn we gestart met het derde ‘seizoen’ van de jeugdtoneel club Kloosterhaar.  (Wij zijn samen met de kinderen op zoek naar een passende naam voor onze toneelgroep). We zijn ontstaan uit het project ‘Speel je wijs ‘ van de Brede School.  Hierbij kregen de kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool onder schooltijd dramalessen ter bevordering van de taalontwikkeling. Na schooltijd konden de kinderen  aan de slag in de jeugdtoneelgroep om te repeteren voor een echte voorstelling. De kinderen waren enthousiast over het project en van daaruit wilden wij als toneelgroepleiding zelfstandig verder gaan. Onze missie is dan ook een zelfstandig  draaiende toneelgroep te zijn die een structureel aanbod aan toneel kan aanbieden in Kloosterhaar.  Onze doelgroep:  kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar. Iedereen die toneel leuk vindt of altijd al eens in de schijnwerpers of op een podium heeft willen staan is welkom. We repeteren iedere dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in Dorpshuis ’t Haarschut en we werken toe naar een uitvoering op vrijdag 14 februari 2014. De kinderen leveren wel een eigen bijdrage maar wij willen deze graag zo laag mogelijk houden.  Van het geld waarvoor we in aanmerking komen willen we onder andere kostuums en decorstukken kopen waar we jaren mee vooruit kunnen”.